Dit gerecht kun je zowel als ontbijt, lunch of diner gebruiken. Veel mensen hebben gevraagd naar alternatieven voor het ontbijt. Sommigen van jullie willen voornamelijk afvallen, anderen willen spiermassa opbouwen en vet verliezen. Als je dit gerecht als ontbijt gebruikt geeft het je veel eiwitten, veel groenten en een daadwerkelijk gevuld gevoel tot aan de lunch. Je kunt het gerecht met brood gebruiken of met zilvervliesrijst.
Of, en hoeveel brood of rijst je neemt hangt af van je persoonlijke voedingsplan. Als je koolhydraatarm eet (oerdieet/paleodieet enzovoort) laat dan het brood of rijst achterwege.
Groente omelet recept
Het onderstaande recept is voor 2 personen. Een foto houd je nog tegoed. Die was ik de laatste keer vergeten te nemen.
Zelf maak ik het af en toe als er weinig tijd is om te koken, als lunch of zelfs als ontbijt.
Benodigd voor 2 personen:
– 6 Biologische eieren
– 600 gram roerbakgroente (prei, paprika, wortel, broccoli, ui enz)
– 4 eetlepels olijfolie
– Specerijen naar smaak (Oregano, Basilicum, Kurkuma, Zwarte Peper, Gember, Knoflook enz)
– Zeezout naar smaak
Bereiding:
– Kluts de 6 eieren in een kom en voeg de kruiden, specerijen en zeezout toe.
– Roerbak de groente in een koekenpan met de 4 eetlepels olijfolie
– Voeg de eieren uit de kom toe (over de groente verdelen en doorroeren)
– Langzaam laten garen. Zodra er een “koek” ontstaat de omelet in vieren delen met een spaan en de stukken omdraaien
– De stukken ook aan de andere kant laten garen.
Zoals eerder aangegeven kun je eventueel serveren met rijst of brood.
Bespreken eventueel met wat extra olijfolie.
Na het eten kun je eventueel nog wat pistachenoten nemen.
Hoeveel en of je ze kunt eten hangt natuurlijk af van je doel of je bijvoorbeeld wilt afvallen, aankomen enz.
Eet smakelijk!