Voeg herfstkleur toe aan je menu met pompoen!
Wil je groenten eten met de meeste smaak, vitamines en voedingswaarden? Eet dan de groenten van het seizoen! Hoewel pompoenen tegenwoordig het gehele jaar verkrijgbaar zijn, is het oorspronkelijke seizoen de herfst en het begin van de winter. Daarom is nu het moment om pompoen aan je menu toe te voegen. Pompoenen zijn super gezond, omdat ze boordevol zitten met goede voedingsstoffen en vitamines.
- Vitamine A: goed voor je zicht, huid en immuunsysteem
- Calcium: zorgt voor sterke botten en tanden
- Vitamine C: verhoogt je weerstand, draagt bij aan gezonde botten, tanden en huid
- Kalium, goed voor je hersenen, spieren en zenuwen
- Veel vezels, weinig calorieën
De bereidingsmogelijkheden van pompoen zijn eindeloos. Je kan een pompoen koken, bakken, stoven en in de oven klaarmaken. Pompoen is heel lekker in de soep, Oosterse stoofgerechten, zoetzure bereidingen, met geitenkaas of in een chutney (mengeling van gestampte groenten & fruit, gekookt met azijn en suiker en goed gekruid).