Leren leven met vervelende darmklachten, of…?

Inhoud van deze nieuwsbrief:
– Lucian van Ingen (BodySwitch Haarlem) stelt zich voor
– Je stofwisseling boosten, zo doe je dat
– Keto Podcast 4: is ketose gevaarlijk?
– Tips om een herfstdipje te vermijden

Wie kan jou beter op weg helpen naar de oplossing voor jouw chronische aandoeningen dan orthomoleculaire specialisten die ook zelf met deze gezondheidsproblemen hebben gekampt?

Wij als artsen en therapeuten binnen BodySwitch kunnen meer bieden. We hanteren een gestructureerde integrale aanpak op zoek naar de oorzaak ervan, op basis van een zeer gedegen orthomoleculaire achtergrond.

Onze passie is elkaar onderling met (nieuwe) inzichten en (eigen) ervaringen te verrijken. Dit doen wij dagelijks. Bovendien kunnen we vaak onze eigen persoonlijke ervaring met een chronische aandoening delen met onze cliënten. We weten waar we over spreken, mede door onze eigen ervaring.

Als pioniers en vooraanstaande experts binnen de orthomoleculaire geneeskunde is het onze missie steeds meer kennis en ervaring binnen het netwerk te bundelen, en meer waarde te bieden voor chronisch zieken: we begrijpen daarom beter hun praktische uitdagingen en kunnen als geen ander ook hen de weg naar verbetering te wijzen.

Vandaag zal Lucian van Ingen (BodySwitch Haarlem) zijn verhaal delen. Lees hieronder over zijn uitdaging om de kwaliteit van het dagelijks leven van mensen met vervelende darmklachten te verbeteren.

“Leren leven met vervelende darmklachten, of…?”

Aan het woord is Lucian van Ingen, onze orthomoleculaire expert en ervaringsdeskundige bij BodySwitch Haarlem.

Wat houdt hem dagelijks bezig? Hieronder zijn verhaal:

“Ik wil jou helpen om elke dag fit en energiek te zijn. Ik geloof dat iedereen elke dag gezond en vitaal kan zijn. Of je nu al jaren last hebt van je darmen, of tijdelijke symptomen hebt, het is altijd mogelijk om grip te krijgen op jouw gezondheid. Ik bereik dit met een gedegen anamnese en laboratoriumonderzoek, zodat ik de juiste tips kan geven over voeding, leefstijl en supplementen. Laten we samen jouw darmen en gezondheid weer in balans brengen!”.

Mijn aanpak:
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid. Ik maak voor iedereen een persoonlijk plan en geef praktische leefstijltips voor een duurzaam gezonde leefstijl.

Als je werkt aan je gezondheid heb je hier de rest van je leven plezier van!

Mijn aanpak richt zich op de mens als geheel. Ziektes, kwalen en overgewicht zijn slechts symptomen van disbalans in het lichaam. Deze balans is in de meeste gevallen weer uitstekend te herstellen middels de juiste voeding, beweging, mindset en suppletie (Orthomoleculaire therapie en Fytotherapie).

Persoonlijke aandacht en behandeling is hierin essentieel. Op deze wijze wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Het blijft fascinerend om te zien wat voeding, beweging en leefstijl met je lijf doen.

Darmklachten, mijn huisarts zegt dat ik er maar mee moet leren leven…

Vaak hebben cliënten die bij ons in de praktijk komen te horen gekregen dat ze moeten leren leven met deze klachten. Voor de cliënt is zo’n opmerking moeilijk te begrijpen, omdat de klachten erg vervelend kunnen zijn.

Voor ons is het ook onbegrijpelijk. Het is goed om te weten dat er binnen de complementaire geneeskunde nog verschillende behandelopties over zijn om buikklachten te verminderen. Darmtherapie is vaak erg effectief door het gebruik van gezonde passende voeding, ondersteunende middelen (prebiotica, vitaminen, probiotica en kruiden/ supplementen) en aanvullende darmmicrobioom-onderzoek en intolerantie-onderzoek.

Daarnaast werken wij samen met verschillende specialisten op het gebied van darmgezondheid.

Behandelopties PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) 

“Een behandelplan op maat middels onderzoek is nodig om mensen met PDS te kunnen helpen”.

In mijn behandeling wordt altijd gekeken naar onderliggende oorzaken die kunnen bijdragen aan PDS-symptomen. Hierbij kun je denken aan onvoldoende vezels en vocht inname, niet passend eetpatroon, infectie van het maag-darmkanaal (schimmels, parasieten, gisten en ongewenste bacteriën), verstoorde darmflora, voedselintolerantie, verstoorde vertering, laaggradige ontstekingen, verhoogde doorlaatbaarheid van de darm (leaky gut) of te weinig maagzuur.

Dit kan er allemaal voor zorgen dat het verteringsstel niet goed functioneert en PDS klachten kunnen ontstaan.

Wil je samen met Lucian aan jouw gezondheidsuitdagingen werken? Meld je aan via de knop hieronder.

Meer over BodySwitch Haarlem 

Je stofwisseling boosten? Zo doe je dat!

Je stofwisseling, ook wel metabolisme genoemd, is de snelheid waarop je lichaam voedingsstoffen omzet in energie. Je lichaam heeft energie nodig om alles in stand te houden. Deze energie kun je gebruiken om te bewegen en sporten. Ook wordt deze energie ook gebruikt voor de onbewuste processen in het lichaam, zoals ademhalen, de bloedsomloop en de spijsvertering.

Uit het bovenstaande lijkt je stofwisseling erg op wat je spijsvertering doet. Maar er is een groot verschil. De spijsvertering is het fijnmaken van je eten, zodat de voedingsstoffen hieruit opgenomen kunnen worden in je bloed. Dit gebeurt direct nadat je gegeten hebt, via de maag en darmen. De stofwisseling begint pas als het eten is verteerd door de maag en darmen.

De voedingsstoffen die zijn ontstaan tijdens de spijsvertering, worden zo verwerkt dat zij opgenomen kunnen worden door het lichaam. Dit noemen we het metabolisme of de stofwisseling.

Lees verder 

Keto Podcast aflevering 4 – Ketose, is dat gevaarlijk?

In deze Podcast-aflevering gaan we weer een stapje verder in de wondere wereld van ketogene diëten, ketonen en ketose. In deze aflevering worden de gevaren van ketose besproken. We gaan soms al aardig de diepte in.

Dus wil je meer weten over ketose en het eventuele gevaar? Luister dan naar deze podcast.

Klik hier om de podcast te luisteren 

Tips om een “herfstdipje” te vermijden!

Is het donker als je ’s ochtends opstaat en ’s avonds je kantoor verlaat? Word je daar lusteloos van en heb je alleen maar zin om op de bank te hangen met een grote kom chips of koekjes?

Dan lijd jij waarschijnlijk – net zoals vele anderen – aan een ‘seasonal affective disorder’, kortweg SAD. Ga niet op de bank hangen, maar doe er wat aan!

Bekijk de tips

BodySwitch heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te helpen ‘Natuurlijk Gezond’ te worden. Als onderdeel daarvan sturen wij informatieve e-mails (zoals deze), om jou op weg te helpen naar een betere gezondheid. Daarbij willen we je erop attenderen dat onze website vol staat met tips en advies over voeding, leefstjil en gezondheid.

Met een gezonde groet,

Team BodySwitch
Hét Expert Netwerk voor Leefstijlgeneeskunde

Maak een afspraak
Naar de webshop

Contact

Hulp nodig bij gezondheidsklachten?

BodySwitch is een netwerk van samenwerkende orthomoleculaire therapeuten en artsen. Ons team is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier behandelen van tal van gezondheidsproblemen- en klachten, waaronder chronische ziekten, auto-immuunziekten, darmklachten, dementie, fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en ga zo door.

Wij hebben een aanpak ontwikkeld om klachten vanuit de oorzaak te behandelen door middel van leefstijlinterventies, suppletie en gezonde voeding. Onze specialisten kunnen jou wellicht ook van je klachten af helpen. Wil je weten hoe? Klik op de knop hieronder voor meer informatie over onze werkwijze en behandelingen.

Je kunt ook gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen van 15 minuten.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.